Voorlopige dekking autoverzekering

Wanneer jij een nieuwe auto koopt wil jij natuurlijk direct gebruik maken van die nieuwe auto. Wanneer je de openbare weg op wilt moet je verplicht een autoverzekering hebben. Een assurantiekantoor/verzekeringskantoor heeft de mogelijkheid om je een voorlopige dekking te geven. In dit artikel wordt het duidelijk wat een voorlopige dekking autoverzekering is.

Een voorlopige dekking autoverzekering wordt meestal gegeven door een tussenpersoon. Zij hebben het recht om jouw een autoverzekering te geven mits jij aan de voorwaarden voldoet. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden als niet een te snelle auto of een te dure auto. Daarnaast mag je ook geen rijontzegging of veel schade hebben gereden. In deze gevallen geven de meeste tussenpersonen geen voorlopige dekking autoverzekering. Sommige verzekeraars hebben een autoverzekering met cadeau.

voorlopige dekking autoverzekeringVoorlopige dekking autoverzekering wordt uitgegeven door tussenpersoon

Het is vooral belangrijk om eerlijk te zijn als de tussenpersoon uw vragen stelt. Wanneer u liegt over de antwoorden bestaat de mogelijkheid dat de verzekeraar met terugwerkende kracht alsnog de autoverzekering kan terugtrekken. Dat betekend dan automatisch dat je onverzekerd hebt rondgereden. Heb je in de tussentijd schade gemaakt? Dan heb je grote problemen en kan het zelfs zo zijn dat de verzekeraar niet hoeft uit te betalen. De premie en afspraak namelijk gemaakt op basis van de doorgeven informatie.

Een voorlopige dekking autoverzekering is een hulpmiddel om snel gebruik te kunnen maken van de openbare weg. Er volgt echter wel een procedure waar vragen worden gesteld. Kom je door deze procedure heen dan heb je voorlopige dekking. Je bent dan verzekerd ondanks dat je de geen verzekeringspapieren hebt.

Gewone autoverzekering afsluiten

Een gewone autoverzekering afsluiten gaat tegenwoordig ook hartstikke snel. Een andere optie is dus om gewoon een normale verzekering af te sluiten. Dit kun je berekenen op berekenen.nl

Posted in autoverzekering.