Autoschade, maar niet door uw auto veroorzaakt?

Als op een dag kleine Janine met een schuldig gezichtje thuis komt, snapt u al dat er wat mis is. Na een onduidelijk verhaal krijgt u er uit dat ze met haar fietsje tegen een auto heeft gereden. Wanneer de buurman de volgende ochtend met een boos gezicht op de stoep is het duidelijk: ze heeft flinke schade toegebracht aan de auto van de buurman. Helaas was deze net nieuw, waardoor de nieuwe zijspiegel en het overspuiten van de deur flinke kosten met zich meebrengen. Uw autoverzekering brengt u weinig geluk op dit punt, want de schade is niet door uw auto veroorzaakt. Het ziet er naar uit dat u die paar honderd euro zelf moet gaan betalen.

Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekeringJuist voor dit soort gelegenheden is de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering bedoeld. Deze verzekering dekt alle schade die u of uw gezinsleden niet opzettelijk aan het eigendom van een ander veroorzaken. Zoals u weet zit een ongeluk vaak in een klein hoekje, maar als het eenmaal voorkomt dan wordt u vaak flink op de kosten gejaagd. De nieuwe lak voor de autodeur en die zijspiegel die vervangen moet worden jagen u flink op de kosten. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u met een aantal tientjes per jaar van dit risico af en kunt u uw kinderen rustig buiten laten spelen.

Hoewel de meeste verzekeraars een vergelijkbaar pakket aanbieden, verschillen de kosten van de pakketten en de gedekte waarde flink per aanbieder. Het is daarom slim om eerst even uw aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken voordat u hem afsluit. Zo zorgt u ervoor dat u niet tot 60% teveel betaalt.

Posted in autoverzekering.