Goedkope oldtimer autoverzekering vergelijken

Heeft u een oldtimer en heeft u voor deze prachtige auto nog geen oldtimer verzekering? Dan geven wij middels dit artikel meer informatie over de oldtimer autoverzekering.

Een oldtimer is een auto die 25 jaar of ouder is. Vaak worden deze auto’s goed onderhouden en komen zij alleen buiten als het mooi weer is. Vaak zijn deze auto’s ouderwets maar dat betekend nog niet dat ze slecht zijn. Sommige oldtimers kunnen nog 1000den kilometers rijden.

oldtimer autoverzekeringNaast de goedkope oldtimer autoverzekering ook vrijstelling van wegenbelasting

Naast de oldtimer autoverzekering heeft een oldtimer vrijstelling van wegenbelasting. Een oldtimer, een auto die meer dan 25 jaar oud is, hoeft geen wegenbelasting te betalen. Echter vervalt deze regel in de toekomst. Een oldtimer moet dan, net als de andere auto’s, gewoon weer wegenbelasting betalen. Heeft u dus een oldtimer, dan is het verstandig om nu nog te genieten van de voordelen.

Daarnaast heeft een oldtimer in sommige gevallen ook nog vrijstelling van de APK keuring. Echter zijn hier ook weer speciale regels voor. De oldtimers hebben standaard al vrijstelling op bepaalde zaken bij de APK keuring. Oldtimers die ouder dan 30 jaar zijn moeten maar 1 keer in de 2 jaar voor APK keuring komen. Oldtimers van voor 1960 zijn niet verplicht om gekeurd te worden.

Een oldtimer autoverzekering is verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Namelijk de WA autoverzekering, WA Plus autoverzekering en de ALL Risk autoverzekering. Elke soort autoverzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen. De oldtimer autoverzekering is stukken goedkoper dan een normale autoverzekering.

Oldtimerverzekering afsluiten

Via het internet is het mogelijk om verschillende oldtimer autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vaak zijn deze autoverzekering snel af te sluiten. Door middel van het vergelijken is het mogelijk om goedkoop een oldtimer autoverzekering af te sluiten. Daarnaast is de goedkoopste oldtimer autoverzekering niet altijd de beste optie. In sommige gevallen handelen tussenpersonen schades, vragen en opmerkingen gewoonweg langzamer af als zij de goedkoopste autoverzekering aanbieden. Natuurlijk ook logisch omdat zij ergens op moeten bezuinigen om alsnog winst te maken. Neem daarom in overweging of je voor de goedkope autoverzekering gaat of voor de wat duurdere autoverzekering. De kwaliteit van afhandelen van vragen, opmerkingen en schades zullen over het algemeen beter zijn als de prijs ook wat hoger ligt.

Posted in autoverzekering.