Meldcode kentekenbewijs na 2014

Vanaf 1 januari 2014 verandert het papieren kentekenbewijs is een plastic variant. Deze niet pas is veiliger en zal langer mee gaan. We zijn allemaal wel bekend met de gekreukte groene velletjes die we momenteel hebben. Een wijziging bij het nieuwe kentekenbewijs is dat de meldcode er niet meer op staat. Deze meldcode heb je echter wel nodig.

Waar wordt de meldcode voor gebruikt?

Wanneer je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten wordt er gevraagd de meldcode in te vullen. Deze wordt gestuurd naar het RDW. Het RDW kan bijhouden welke auto’s verzekerd op de weg rijden en vooral welke niet. Het is wettelijk verplicht je auto te verzekeren.

Waar kan je de meldcode vinden na 2014?

meldcode kentekenbewijs

 

De oude eigenaar

Wanneer de auto niet van eigenaar verandert zal het kentekenbewijs ook niet veranderen. In deze gevallen is de meldcode dus gewoon op de normale manier te vinden. Vaak zoek je natuurlijk naar een nieuwe autoverzekering wanneer je een nieuwe auto hebt. Het kentekenbewijs zal dan dus in pasvorm zijn. Hier is de meldcode niet meer op te vinden. Omdat je deze dus wel nodig hebt voor de autoverzekering moet je wat meer moeite doen. Je kunt op de volgende manieren toch de code vinden.

Op jouw nieuwe kentekenbewijs staat de code natuurlijk niet meer. De oude eigenaar kan op zijn papieren bewijs hem echter nog wel achterhalen. Vraag dus voor het overschrijven de oude eigenaar nog even de meldcode te noteren.

Het chassisnummer

De meldcode is eigenlijk slechts de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Dus doe de klep open en zoek het chassisnummer.

RDW

Het RDW is op de hoogte van het nummer, anders kunnen ze nooit de links maken tussen de auto en de verzekeraar. Met je DigiD is het mogelijk in te loggen bij het RDW en het nummer op te vragen.

Ga nooit onverzekerd de weg op. De boete hiervoor is erg hoog en daarnaast loop je ook veel risico als je zelf alle kosten zal moeten vergoeden van een ongeluk. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om eerst  “0000” in te vullen bij de meldcode. Je krijgt dan bijvoorbeeld een tijdelijke dekking totdat je de volledige informatie hebt aangereikt.  

Wilt u uw auto verkopen en dus niet meer verzekerd zijn? U kunt uw sloopauto verkopen en ontvangt meteen een vrijwaringsbewijs!

De goedkoopste autoverzekering afsluiten? Bereken hem snel op deze website.

Posted in autoverzekering and tagged .