berekenen

Autoverzekering berekenen

Op overzichtautoverzekeringen.nl kun je de premie van je nieuwe autoverzekering berekenen. Deze verplichte verzekering wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden. Dit doe je door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De bovenstaande tool helpt je hierbij. Je bent verplicht een WA verzekering af te sluiten. Door het invullen van je gegevens in de vergelijker zie jij direct welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering kan aanbieden.

Alle premies op een rij

Wanneer je je gegevens invult zal de meest geschikte aanbieder bovenaan verschijnen. Deze kan je direct bekijken. Naast de goedkoopste autoverzekering zullen er nog een aantal getoond worden. Wellicht zit hier een partij bij waarmee je bekend bent en je extra korting krijgt.  

autoverzekering berekenenVerzekering afsluiten

Om de vergelijker zijn werkt te laten doen heeft hij informatie nodig. Deze informatie vul je in bij  bij stap 1/2 2/2. We lopen de verschillende punten bij langs.

Kenteken van de auto

Één van de belangrijkste punten waarop de autoverzekering berekend wordt is de informatie gevonden met het kenteken. Hiermee vindt de vergelijker de ouderdom, gewicht en waarde. Vaak kun je het volgende aanhouden; hoe zwaarder de auto, hoe duurder de premie.

De postcode van uw woonadresautoverzekering berekenen postcode

Per locatie wordt er een andere premie berekenend. Iemand die in een stad woont zal waarschijnlijk vaker schade rijden dan iemand op het platte land. Het invullen van een foutieve postcode is niet aan te raden. Wanneer de informatie niet klopt is de verzekering niet geldig en hoeft de aanbieder is het slechtste geval niet uit te betalen.

 

 

Recente blogs
De goedkoopste autoverzekering berekenen

Uw eigen schade vrije jaren  

Meer ervaring betekend minder kans op schade. Het aantal schadevrije jaren kan voor een behoorlijk korting zorgen. Dit kan zelfs zo ver gaan dat je in gevallen kleine schades beter niet kan declareren om je schade vrije jaren te behouden.  Rij je vaak schade dan zal dit er voor zorgen dat je extra premie moet betalen. Je hebt bewezen dat de verzekeraar vaak zal moeten betalen.

Wanneer heb je je rijbewijs gehaald? 

Niet alleen leeftijd speelt een grote rol bij je premie. Jonge bestuurders betalen namelijk flink wat meer geld. Ook je leeftijd waarop je je rijbewijs hebt gehaald telt mee. Jonge bestuurders of onervaren bestuurders rijden vaker schade en kosten de verzekeraar dus meer geld. Ook hiermee houdt de vergelijker rekening bij het autoverzekering berekenen.

Daarnaast krijgen oudere bestuurder ook een hogere premie. Slimme verzekeraars spelen hier ook weer op in. Deze hebben speciale pakketten bedacht voor ouderen of jongeren. Er is zelfs een verzekeraar die zich enkel richt op vrouwen. Bewezen is dat deze minder schade rijden dus niet eens zo’n gek idee.

Vul het soort verzekering in

Nu mag je kiezen welke dekking je geschikt vindt voor jezelf. Kies uit WA, WA plus en Allrisk. Meer informatie is te vinden op deze website.

WA verzekering

Allrisk verzekering

Aantal kilometer per jaar 

Hoe meer kilometer je rijdt, moet meer kans op schade. Een logische reden waarom dit invloed heeft op de premie. Rij je weinig kilometers dan zal de premie lager zijn.

Alles ingevuld? Ok, autoverzekering berekenen!

Wanneer je alle gegevens naar waarheid hebt ingevuld zal de vergelijker de goedkoopste autoverzekering voor je berekenen. Deze kan je daarna direct bekijken. De premie in beeld in gebaseerd op het maandelijkse bedrag.

Succes met invullen! Hopelijk hebben we je kunnen helpen geld te besparen.