Laadkabel kopen voor uw elektrische auto

Bent u als elektrische auto eigenaar op zoek naar een laadkabel voor uw elektrische auto? Dan helpen we u graag verder bij het zoeken naar een goede en vooral betrouwbare laadkabel. Allereerst is het belangrijk om te weten welke soort laadkabel uw auto nodig heeft. Aan de autozijde is dit namelijk totaal afhankelijk van het merk en zelfs type auto. Hierbij is het dan ook het gemakkelijkste om even op internet te kijken welke laadkabel er geschikt is voor uw auto. Daarnaast is het belangrijk om te weten of u uw auto op wilt laden via een laadpunt of juist via een stekker bij u thuis.

Mennekes laadkabel

Als u uw auto op wilt laden aan de hand van een laadpaal, dan heeft u altijd een type 2 laadkabel nodig aan de laadpunt zijde. Deze soort stekker is uitgevonden door het bedrijf Mennekes en heeft daarmee dan ook de naam Mennekes laadkabel meegekregen. Deze manier van laden is hoog betrouwbaar en bovendien snel. Op die manier weet u zeker dat u uw elektrische auto op een veilige manier op kunt laden om zo direct op pad te kunnen naar de volgende bestemming.

Thuislader

Als u korte afstanden rijdt en onderweg dus weinig hoeft op te laden dan kunt u er ook voor kiezen om een thuislader aan te schaffen. Deze thuislader is over het algemeen wat duurder, maar u heeft hierbij geen investering nodig voor de laadpaal zelf. Dit betekent dat het uiteindelijk goedkoper is om een thuislader te kopen. Aan een thuislader zit aan de laadzijde een stekker die gemakkelijk thuis te gebruiken is, is ook een perfecte aanvulling op een mennekes laadkabel. Dan kunt u altijd en overal opladen. Ook als u ergens op visite bent waar ze nog geen kennis gemaakt hebben met een elektrische auto of wanneer de laadpaal bezet is.

Posted in autoverzekering.