Laadkabel kopen voor uw elektrische auto

Bent u als elektrische auto eigenaar op zoek naar een laadkabel voor uw elektrische auto? Dan helpen we u graag verder bij het zoeken naar een goede en vooral betrouwbare laadkabel. Allereerst is het belangrijk om te weten welke soort laadkabel uw auto nodig heeft. Aan de autozijde is dit namelijk totaal afhankelijk van het merk en zelfs type auto. Hierbij is het dan ook het gemakkelijkste om even op internet te kijken welke laadkabel er geschikt is voor uw auto. Daarnaast is het belangrijk om te weten of u uw auto op wilt laden via een laadpunt of juist via een stekker bij u thuis.

Mennekes laadkabel

Als u uw auto op wilt laden aan de hand van een laadpaal, dan heeft u altijd een type 2 laadkabel nodig aan de laadpunt zijde. Deze soort stekker is uitgevonden door het bedrijf Mennekes en heeft daarmee dan ook de naam Mennekes laadkabel meegekregen. Deze manier van laden is hoog betrouwbaar en bovendien snel. Op die manier weet u zeker dat u uw elektrische auto op een veilige manier op kunt laden om zo direct op pad te kunnen naar de volgende bestemming.

Thuislader

Als u korte afstanden rijdt en onderweg dus weinig hoeft op te laden dan kunt u er ook voor kiezen om een thuislader aan te schaffen. Deze thuislader is over het algemeen wat duurder, maar u heeft hierbij geen investering nodig voor de laadpaal zelf. Dit betekent dat het uiteindelijk goedkoper is om een thuislader te kopen. Aan een thuislader zit aan de laadzijde een stekker die gemakkelijk thuis te gebruiken is, is ook een perfecte aanvulling op een mennekes laadkabel. Dan kunt u altijd en overal opladen. Ook als u ergens op visite bent waar ze nog geen kennis gemaakt hebben met een elektrische auto of wanneer de laadpaal bezet is.

Meldcode kentekenbewijs na 2014

Vanaf 1 januari 2014 verandert het papieren kentekenbewijs is een plastic variant. Deze niet pas is veiliger en zal langer mee gaan. We zijn allemaal wel bekend met de gekreukte groene velletjes die we momenteel hebben. Een wijziging bij het nieuwe kentekenbewijs is dat de meldcode er niet meer op staat. Deze meldcode heb je echter wel nodig.

Waar wordt de meldcode voor gebruikt?

Wanneer je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten wordt er gevraagd de meldcode in te vullen. Deze wordt gestuurd naar het RDW. Het RDW kan bijhouden welke auto’s verzekerd op de weg rijden en vooral welke niet. Het is wettelijk verplicht je auto te verzekeren.

Waar kan je de meldcode vinden na 2014?

meldcode kentekenbewijs

 

De oude eigenaar

Wanneer de auto niet van eigenaar verandert zal het kentekenbewijs ook niet veranderen. In deze gevallen is de meldcode dus gewoon op de normale manier te vinden. Vaak zoek je natuurlijk naar een nieuwe autoverzekering wanneer je een nieuwe auto hebt. Het kentekenbewijs zal dan dus in pasvorm zijn. Hier is de meldcode niet meer op te vinden. Omdat je deze dus wel nodig hebt voor de autoverzekering moet je wat meer moeite doen. Je kunt op de volgende manieren toch de code vinden.

Op jouw nieuwe kentekenbewijs staat de code natuurlijk niet meer. De oude eigenaar kan op zijn papieren bewijs hem echter nog wel achterhalen. Vraag dus voor het overschrijven de oude eigenaar nog even de meldcode te noteren.

Het chassisnummer

De meldcode is eigenlijk slechts de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Dus doe de klep open en zoek het chassisnummer.

RDW

Het RDW is op de hoogte van het nummer, anders kunnen ze nooit de links maken tussen de auto en de verzekeraar. Met je DigiD is het mogelijk in te loggen bij het RDW en het nummer op te vragen.

Ga nooit onverzekerd de weg op. De boete hiervoor is erg hoog en daarnaast loop je ook veel risico als je zelf alle kosten zal moeten vergoeden van een ongeluk. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om eerst  “0000” in te vullen bij de meldcode. Je krijgt dan bijvoorbeeld een tijdelijke dekking totdat je de volledige informatie hebt aangereikt.  

Wilt u uw auto verkopen en dus niet meer verzekerd zijn? U kunt uw sloopauto verkopen en ontvangt meteen een vrijwaringsbewijs!

De goedkoopste autoverzekering afsluiten? Bereken hem snel op deze website.

Voorlopige dekking autoverzekering

Wanneer jij een nieuwe auto koopt wil jij natuurlijk direct gebruik maken van die nieuwe auto. Wanneer je de openbare weg op wilt moet je verplicht een autoverzekering hebben. Een assurantiekantoor/verzekeringskantoor heeft de mogelijkheid om je een voorlopige dekking te geven. In dit artikel wordt het duidelijk wat een voorlopige dekking autoverzekering is.

Een voorlopige dekking autoverzekering wordt meestal gegeven door een tussenpersoon. Zij hebben het recht om jouw een autoverzekering te geven mits jij aan de voorwaarden voldoet. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden als niet een te snelle auto of een te dure auto. Daarnaast mag je ook geen rijontzegging of veel schade hebben gereden. In deze gevallen geven de meeste tussenpersonen geen voorlopige dekking autoverzekering. Sommige verzekeraars hebben een autoverzekering met cadeau.

voorlopige dekking autoverzekeringVoorlopige dekking autoverzekering wordt uitgegeven door tussenpersoon

Het is vooral belangrijk om eerlijk te zijn als de tussenpersoon uw vragen stelt. Wanneer u liegt over de antwoorden bestaat de mogelijkheid dat de verzekeraar met terugwerkende kracht alsnog de autoverzekering kan terugtrekken. Dat betekend dan automatisch dat je onverzekerd hebt rondgereden. Heb je in de tussentijd schade gemaakt? Dan heb je grote problemen en kan het zelfs zo zijn dat de verzekeraar niet hoeft uit te betalen. De premie en afspraak namelijk gemaakt op basis van de doorgeven informatie.

Een voorlopige dekking autoverzekering is een hulpmiddel om snel gebruik te kunnen maken van de openbare weg. Er volgt echter wel een procedure waar vragen worden gesteld. Kom je door deze procedure heen dan heb je voorlopige dekking. Je bent dan verzekerd ondanks dat je de geen verzekeringspapieren hebt.

Gewone autoverzekering afsluiten

Een gewone autoverzekering afsluiten gaat tegenwoordig ook hartstikke snel. Een andere optie is dus om gewoon een normale verzekering af te sluiten. Dit kun je berekenen op berekenen.nl

Autoschade, maar niet door uw auto veroorzaakt?

Als op een dag kleine Janine met een schuldig gezichtje thuis komt, snapt u al dat er wat mis is. Na een onduidelijk verhaal krijgt u er uit dat ze met haar fietsje tegen een auto heeft gereden. Wanneer de buurman de volgende ochtend met een boos gezicht op de stoep is het duidelijk: ze heeft flinke schade toegebracht aan de auto van de buurman. Helaas was deze net nieuw, waardoor de nieuwe zijspiegel en het overspuiten van de deur flinke kosten met zich meebrengen. Uw autoverzekering brengt u weinig geluk op dit punt, want de schade is niet door uw auto veroorzaakt. Het ziet er naar uit dat u die paar honderd euro zelf moet gaan betalen.

Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekeringJuist voor dit soort gelegenheden is de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering bedoeld. Deze verzekering dekt alle schade die u of uw gezinsleden niet opzettelijk aan het eigendom van een ander veroorzaken. Zoals u weet zit een ongeluk vaak in een klein hoekje, maar als het eenmaal voorkomt dan wordt u vaak flink op de kosten gejaagd. De nieuwe lak voor de autodeur en die zijspiegel die vervangen moet worden jagen u flink op de kosten. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u met een aantal tientjes per jaar van dit risico af en kunt u uw kinderen rustig buiten laten spelen.

Hoewel de meeste verzekeraars een vergelijkbaar pakket aanbieden, verschillen de kosten van de pakketten en de gedekte waarde flink per aanbieder. Het is daarom slim om eerst even uw aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken voordat u hem afsluit. Zo zorgt u ervoor dat u niet tot 60% teveel betaalt.

Goedkope oldtimer autoverzekering vergelijken

Heeft u een oldtimer en heeft u voor deze prachtige auto nog geen oldtimer verzekering? Dan geven wij middels dit artikel meer informatie over de oldtimer autoverzekering.

Een oldtimer is een auto die 25 jaar of ouder is. Vaak worden deze auto’s goed onderhouden en komen zij alleen buiten als het mooi weer is. Vaak zijn deze auto’s ouderwets maar dat betekend nog niet dat ze slecht zijn. Sommige oldtimers kunnen nog 1000den kilometers rijden.

oldtimer autoverzekeringNaast de goedkope oldtimer autoverzekering ook vrijstelling van wegenbelasting

Naast de oldtimer autoverzekering heeft een oldtimer vrijstelling van wegenbelasting. Een oldtimer, een auto die meer dan 25 jaar oud is, hoeft geen wegenbelasting te betalen. Echter vervalt deze regel in de toekomst. Een oldtimer moet dan, net als de andere auto’s, gewoon weer wegenbelasting betalen. Heeft u dus een oldtimer, dan is het verstandig om nu nog te genieten van de voordelen.

Daarnaast heeft een oldtimer in sommige gevallen ook nog vrijstelling van de APK keuring. Echter zijn hier ook weer speciale regels voor. De oldtimers hebben standaard al vrijstelling op bepaalde zaken bij de APK keuring. Oldtimers die ouder dan 30 jaar zijn moeten maar 1 keer in de 2 jaar voor APK keuring komen. Oldtimers van voor 1960 zijn niet verplicht om gekeurd te worden.

Een oldtimer autoverzekering is verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Namelijk de WA autoverzekering, WA Plus autoverzekering en de ALL Risk autoverzekering. Elke soort autoverzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen. De oldtimer autoverzekering is stukken goedkoper dan een normale autoverzekering.

Oldtimerverzekering afsluiten

Via het internet is het mogelijk om verschillende oldtimer autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vaak zijn deze autoverzekering snel af te sluiten. Door middel van het vergelijken is het mogelijk om goedkoop een oldtimer autoverzekering af te sluiten. Daarnaast is de goedkoopste oldtimer autoverzekering niet altijd de beste optie. In sommige gevallen handelen tussenpersonen schades, vragen en opmerkingen gewoonweg langzamer af als zij de goedkoopste autoverzekering aanbieden. Natuurlijk ook logisch omdat zij ergens op moeten bezuinigen om alsnog winst te maken. Neem daarom in overweging of je voor de goedkope autoverzekering gaat of voor de wat duurdere autoverzekering. De kwaliteit van afhandelen van vragen, opmerkingen en schades zullen over het algemeen beter zijn als de prijs ook wat hoger ligt.